Creëer een uniek huis met INSPIO.

Kinderkamer in uw Woning - Inspiratie

Kinderkamer in het hele appartement

Ouders en kinderen veranderen voortdurend! Als het kind ongeveer twee of drie jaar oud is, verspreidt het speelgoed door het hele appartement. Mama neemt de voorkeur aan om haar baby in zicht te hebben, dus geeft ze de baby een klein hoekje in elke kamer. Als je in een klassiek compact appartement woont, gebruik je echt iedere kleine en vrije ruimte. Wat werkt voor ons het mooist:

  • Open planken voor speelgoed – zijn gemakkelijk toegankelijk en het kind zal zich niet bezeren bij het openen en sluiten van kasten of lades.
  • In de woonkamer hadden we een kiosk met kinderboeken en een grote speelgoedkist waarin we speelgoed vlug kunnen opruimen.
  • In de slaapkamer hebben we twee lagere planken voor van de bibliotheek gereserveerde kinderboeken. We hebben een matras van een kinderbed op de grond bij de bibliotheek en een mooi leeshoekje gecreëerd – het kind hoeft niet hoog te klimmen en kan gaan liggen wanneer het ook maar wilt.
  • In de keuken hebben we een kleine keukentje (of een kinderstoel), zodat het kind zoveel mogelijk bij het koken kunnen betrekken. als mogelijk.
  • In de gang hebben we een schoolbord aan een muur bevestigd waar een kind kan staand tekenen. Inpakpapier dat aan de achterkant van de deur is geplakt, is ook voldoende als u het bord niet wilt monteren. Of probeer een whiteboard verf. Staand staan is natuurlijker voor kinderen, je voorkomt vlekkerige muren.
  • In de gang in een vrije nis plaatsten we een plankje met dozen – voor speelgoed, maar ook voor nietjes, elastiekjes, haarbanden, borstels en een grote spiegel aan de muur erachter. Hier speelde de dochter graag de kapper, het was genoeg om een ​​stoel mee te nemen.

We halen je uit die slaap!

Hoe lang heeft uw baby bij u in de slaapkamer geslapen? We hadden een „drievoudige luchthaven“ tot ongeveer de vier jaar van onze dochter. Er was een vaders studeerkamer in de kinderkamer, daarom wilden we niet veel veranderen. Maar virussen op de kleuterschool kwamen en vaak werden de ziekten van de dochter ook op onze ouders overgedragen. We wisten dat het beter zou zijn dat ieder kind een eigen kamer moest hebben. We keken eens naar een prinsessen-sprookje en de dochter kondigde aan dat als ze een baldakijn boven het bed had, ze in haar eigen kamer zou slapen. We kozen met haar een roze gordijnstof, ik naaide een baldakijn. Het volgende weekend werd de dochter bewaakt door grootouders, we schilderden, verhuisden meubels en vroegen ons af over de wereld, de luifel nam het echt over. Sindsdien zijn we alleen in de slaapkamer geweest.
Het verzamelen van muurstickers voor de kinderkamers zou op dezelfde manier perfect kunnen werken. De kamer wordt hierdoor fantastisch aantrekkelijk voor kinderen en het kost u weinig inspanningen en tijd. Ga samen met de kinderen zitten en kies samen wat zij het mooist vinden voor een grote „slaapkamer“ metamorfose.

Waar gaan we ons huiswerk maken?

Als het tijd aanbreekt om naar school te gaan, gaan ouders nadenken over veranderingen in de kinderkamer. Uw kind heeft een degelijk bureau nodig om huiswerk te maken en opbergruimte voor de schoolspullen. Het is belangrijk voldoende speelruimte te behouden.

Verwacht in het begin een beetje te helpen met de taken, dus het is een goed idee om met je kind aan tafel te gaan zitten.

De droom van iedere ouder is dat het kind de schooltas en kleding iedere dag voorbereid. Creëer daarom geschikte omstandigheden voor hen – laat elk ding zijn eigen plaats hebben: "Waar zet je de schooltas neer nadat hij uit school komt? Monteer planken en leg dingen als werkbladen, schrijfboeken, briefpapier in laden. Zet de dienstregeling ergens dicht bij de zichtbare plaats. Probeer niet voortdurend in te grijpen echter controleer.
De overgang van een kinderdagverblijf vol spelletjes naar een school is een grote verandering voor kinderen. Overdreven door invoering van een systeem en een juiste indeling van de ruimte zullen leiden tot zelfstandigheid en een goed gevoel van deze zelfstandigheid. De vernieuwde kamer moedigt de kinderen aan: „Ik hou echt van zo'n grote kamer!“ Een eenvoudige en snelle, maar effectieve verandering van de kinderkamer is mogelijk met stickers op de muur.

De puberteit en studententijd zullen zeker andere veranderingen in de kamer brengen, maar die hebben we nog niet meegemaakt.

Het artikel is opgesteld door Juliana


Delen